Krema sa kokosom i vitaminom E za savršenu i lijepu kožu. Iz AlmaDerm serije proizvoda prirodne kozmetike posebno se izdvaja naša krema sa kokosom uz koju će vaša koža izgledati čarobno.
✅Hidratizira i njeguje kožu.
✅Čini kožu mekšom i svježom.
✅Sprječava isušivanje kože.
✅Uklanja akne i pomaže kod drugih infekcija na koži .
Krema sa kokosom i vitaminom E je vaš savršen izbor.
Ukratko ćemo pojasniti koji to sastojci kokosovog ulja kojeg možete naći u našoj kremi sa kokosom imaju blagotvoran učinak na čovjekov organizam.
Kokosovo ulje nastaje ekstrakcijom iz oguljenog i osušenog kokosovog oraha. U mnoštvu ulja, kokosovo ulje je najbogatije zasićenim masnim kiselinama. Ovo je rečenica na kojoj biste mogli zastati.
Naime, cijeli život vas upozoravaju da bježite od zasićenih masnih kiselina. Moramo se složiti s tim, no, kao i u svemu ostalom, postoje razlike i među njima. Neke od njih ipak čine dobro vašem organizmu.
Krema sa kokosom od čega se sastoji i kako djeluje?
Iznimno važan sastojak ovog ulja i same kokos kreme je laurinska kiselina. Ona se nalazi i u majčinom mlijeku i štiti dijete od infekcija. Ne moramo biti stručnjaci da dođemo do zaključka kako taj podatak dovoljno govori o blagotvornim djelovanjima.
Kao što majčino mlijeko štiti novorođenče od raznih infekcija i izgrađuje njegov imunološki sustav tako ova kiselina i u kokosovom ulju ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te uništava protozoe odnosno jednostanične organizme.
Neke istraživačke studije čak dokazuju i njegovo antikancerogeno djelovanje. Prirodna kokosova masnoća u prehrani čal štiti jetru, srce i krvne žile, jača imunitet i pomaže pri mršavljenju.
Pored već spomenute, kokosovo ulje sadrži i kaprilicnu kiselinu koja potiče rast dobrih bakterija, a naročito onih mliječne kiseline.
Razlog zašto nam kokosovo ulje ne šteti poput drugih zasićenih masnih kiselina jest činjenica da su za njega svojstvene zdrave srednjelančane masne kiseline. Upravo njih naš organizam vrlo lako probavlja, a za razliku od svojstava drugih ulja, kokosovo ne opterećuje naš probavni sustav te se vrlo brzo pretvara u energiju što je iznimno pogodno primjerice za sportaše.